Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни, заяви

...
Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни, заяви
Коментари Харесай

Украйна очаква да получи покана за ЕС на 24 юни

" Украйна  очаква да получи статут на кандидат за присъединение към  Европейски Съюз  на 24 юни ", съобщи днес пред Европейския парламент ръководителят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук, представен от БТА.

" Бих желал да ви убедя, че  Украйна  го заслужава и, в случай че получим това политическо обръщение, сме подготвени да работим бързо и качествено за осъществяване на условията. Много значимо е украинците да получат такова мощно обръщение от Европа ", настоя той пред евродепутатите.

" Ако на 24 юни това не се случи, (руският президент Владимир) Путин ще реши, че може да продължи безнаказано напред. Нека това бъде повратен ден към нашата победа ", прикани Стефанчук.

Стефанчук благодари на всички европейци, подслонили украински бежанци.

" Разбрахме, че най-важното е да обединим цивилизования свят в отбрана на полезностите и основите на международния ред, добави той. Борим се и ще спечелим ", съобщи Стефанчук.

" Трябва да бъде понесена отговорност, виновниците би трябвало да бъдат осъдени и да платят за възобновяване на Украйна. Несъмнено справедливостта ще спечелва ", съобщи Стефанчук, чието емоционално слово бе посрещнато с овации на крайници от евродепутатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР